Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Γλώσσα Προγραμματισμού लोगो και θεωρίες μάθησης

«Μαθαίνουμε καλύτερα κάνοντας... αλλά μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα αν συνδυάσουμε τη δράση με την ομιλία και το στοχασμό πάνω σ΄ αυτά που κάνουμε».

S. Papert, 1999

Η Logo είναι γλώσσα προγραμματισμού η οποία αναπτύχθηκε στις αρχές του 1970 από την ομάδα του Seymour Papert (με τη συμβολή της Cynthia Solomon και της Wally Feuerzeig) ως μαθησιακό εργαλείο. Το όνομά της προέρχεται από την ελληνική λέξη ΛΟΓΟΣ.

Βάση της Logo, αποτελεί η φιλοσοφία του Κονστρουκτιβισμού όπως αναπτύχθηκε από τον Piaget (1965). Επιπρόσθετα, η Logo συνδυάζει τις προσεγγίσεις του Piaget και του Vygotsky. Παρόλο που συχνά αμφισβητείται η εκπαιδευτική της αποτελεσματικότητα, θεωρείται ιδανικό εργαλείο για να μαθαίνεις κάνοντας (learning by doing) και αναμφίβολα αποτελεί σημαντικό εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων εξερεύνησης, δημιουργικότητας, επίλυσης προβλημάτων, λογικής-αλγοριθμικής σκέψης।

Ιστογραφία

http://users.sch.gr/glezou/yliko/logo2004.htm

3 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα κινέζικα στον τίτλο της συγκεκριμένης ανάρτησης σημαίνουν LOGO !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γεια σε όλους
  Σας προσφέρουμε την καλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία προσφοράς δανείου χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψετε. Μαζί μας, πάρτε ένα δάνειο χρημάτων σε λίγες ώρες για να εξοφλήσετε τα χρέη σας, να επενδύσετε στα έργα σας ή να πληρώσετε για ένα σπίτι και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email, viber ή whatsapp.

  E-mail: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp ή Viber: +33752366330

  Χαιρετισμοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή